Organizacija manifestacije ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila u Nišu započeta je 2012. god. inicijativom g. Radoja Ljumovića o organizovanju oldtajmer skupa u Nišu. Interesovanjem Niških članova i podrškom osnivača facebook zajednice “OLDTIMERS” g. Nikole Vučkovića pristupilo se pripremi realizacije ideja. Povodom obeležavanja pet godina od osnivanja pomenute facebook zajednice 2013. god. održano je okupljanje ljubitelja i vlasnika oldtajmera i započeta aktivnost koja danas u Nišu predstavlja događaj sa tradicijom.

U periodu od 2013. do 2019. manifestacija je održana šest puta, četiri su održane samostalno, a dve kao dnevni programski deo u sklopu manifestacije “Nisville Oldtimers fest”.

Obzirom na period pandemije, i činjenicu da su mnoge manifestacije zbog pauza duplirale, ovogodišnja manifestacija je bila prilika da se naš dosadašnji rad objedini. Prekidom realizacije manifestacije “Nisville Oldtimers fest” koja je do sada održana četiri puta, minuli rad smo objedinili sa šest do sada održanih manifestacija “Oldtajmer skup Niš” i ovogodišnje okupljanje održali kao jedanaesto, simbolizujući njenu tradiciju i novo poglavlje.

U jubilarnoj godini manifestacija započinje novo poglavlje u svojim organizacionim okvirima i kao jedanaesta po redu u svom nazivu objedinjuje dosadašnje :

Međunarodni susret ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila – International historical vehicles meeting

Oldtajmer skup NišOldtimers Fest Niš

Manifestacija predstavlja događaj koji svojim programom entuzijastima pruža priliku za druženje, promociju njihovih vremešnih vozila, predstavljanje organizacija, klubova, saveza i medija koji se bave oldtajmer kulturom. Posebno smo ponosni na promocije publikacija, predavanja o istoriji automobila, izložbe umetničkih radova o istorijskim vozilima. Svojim programskim aktivnostima organizacioni odbor manifestacije se trudi da na kreativan način predstavlja entuzijaste, istorijsko nasleđe saobraćajne i oldtajmer kulture i svoj program kreira u skladu sa pravilima koja propisuje međunarodna federacija FIVA.