Manifestacija „NisVille Oldtimers fest“ predstavljala je festivalsku aktivnost unutar internacionalnog jazz festivala Nisville, koji se održavao na prostoru Niške tvrđave.

Facebook zajednica ”OLDTIMERS” je 2015. godine započela saradnju sa fondacijom “NISVILLE” i kao plod te saradnje 2016. godine. pokrenut je “Nisville Oldtimers fest” koji nosi naziv obeju organizacija “Nisville – Oldtimers” i do sada je održan četiri puta. 2019. god, zajednica OLDTIMERS je organizaciju ove manifestacije poverila timu udruženja Oldtajmer klub Niš.

Karakteristiku ove manifestacije predstavlja spoj muzike, oldtajmer kulture i stila.

Organizacioni odbor NOF-a je uz veliku pomoć i zahvalnost fondaciji NISVILLE uspeo da u Nišu organizuje oldtajmer susret koji svim zaljubljenicima u istoriju saobraćaja pruža mogućnost druženja i predstavljanja bez ikakvih troškova. Odsustvo kotizacije i svega ostalog što bi narušilo potrebu i mogućnost da se u jednom posebnom festivalskom i svečanom danu uživa u spoju muzike i automobilističkog entuzijazma od samog starta organizatoru je bio imperativ.

Veoma smo zadovoljni dosadašnjim aktivnostima programa, velikog interesovanaj publike i posete velikog broja oldtajmera. O svemu tome svedoče snimci i fotografije, kao i utisci velikog broja entuzijasta, ljubitelja i vlasnika oldtajmera koji su do sada posetili ovu manifestaciju.

https://www.facebook.com/NisvilleOldtimersFest/

Period pandemije COVID-19 i splet nemilih događaja doveo je do prekida održavanja ove manifestacije.

Povodom obeležavanja jubileja – deset godina od početka neformalnog rada udruženja, dosadašnje aktivnosti manifestacije “NisVille Oldtimers fest” se objedinjuju i skup predstavlja pod novim nazivom:

Međunarodni susret ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila – International historical vehicles meeting

Oldtajmer skup Niš – Oldtimers Fest Niš

NisVille Oldtimers fest :

Oldtajmer skup Niš :