Facebook zajednica „OLDTIMERS“ osnovana 2008. godine, zaslužna je za stvaranje kluba i oldtajmer manifestacije u Nišu. Inicijativom g. Radoja Ljumovića člana pomenute fb. grupe o organizovanju oldtajmer skupa u Nišu i osnivača zajednice g. Nikole Vučkovića o formiranju “Oldtajmer Kluba Niš”, 2012 god. pristupilo se pripremi realizacije ideja. Svojim medijskim prostorom ova zajednica daje punu podršku oldtajmer klubu Niš za sve aktivnosti koje klub organizuje.

   Okupljanje oldtajmera 06.04.2013. u Nišu, predstavlja početak održavanja sada već tradicionalne manifestacije kluba pod imenom „Oldtajmer skup Niš“. Tog dana krenulo se sa prikupljanjem potpisa za osnivačku skupštinu i tako je započet proces osnivanja kluba.

   Članovi kluba imali su priliku da učestvuju na izložbama oldtajmera pod nazivom „Izložba oldtajmera – Auto Moto Fest Niš“, koju od 2014. godine. realizuje zajednica ”OLDTIMERS” zahvaljujući pozivu za saradnju g Olivera Paunovića organizatoru sajma automobilaCity Marketing Centar Niš“.

Na manifestaciji Oldtajmer skup Niš” 2015. god. nastavljen je rad na animiranju članova za formiranje organizacionog odbora kluba. Objavom internet strane pod imenom „Oldtajmer klub Niš“ započet je neformalni-javni rad kluba, u nadi da će se ubrzati proces priprema za registraciju udruženja objavljen je javni poziv svim zainteresovanim ljubiteljima oldtajmera.

Predstavnici organizacije “NISVILLE” bili su naši gosti na skupu 2015 god. sa svojom “nisville bubom”. Saradnja je urodila plodom i 2016 god. je pokrenuta manifestacija NISVILLE OLDTIMERS fest.

   Na inicijativu g Gorana Popadića predsednika „udruženja samostalnih privrednika i zanatlija Niš“, Nikole Vučkovića osnivača zajednice „OLDTIMERS“ i predstavnika tada neformalne zajednice „Oldtajmer klub Niš“, 27.08.2016 god. započeta je saradnja i delovanje kluba pod nazivom “Oldtajmer Sekcija Niš”.

   Avgusta 2018. godine u okviru manifestacije “NisVille Oldtimers Fest 2018” javnost, prisutni ljubitelji i vlasnici oldtajmera, predstavnici SSIVa, UIA, članovi dotadašnje „Oldtajmer sekcije Niš“, obaveštavešteni su o pripremama organizacionog odbora za registraciju samostalnog udruženja koje se vraća prvobitnom nazivu “Oldtajmer Klub Niš”, a čiji će osnivački odbor sastaviti članovi zajednice „OLDTIMERS“ iz Niša i članovi dotadašnje „Oldtajmer sekcije Niš“. Tom prilikom su izneti planovi budućeg rada, planiranih aktivnost i saradnje sa savezom i klubovima.

Udruženje ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila “Oldtajmer Klub Niš”, održavanjem osnivačke skupštine 06.10.2018. god. formalno je započelo svoj samostalni rad kao pravni subjekt.

Udruženje predstavlja najstariji klub ovog tipa u Nišavskom okrugu.

2019 god. klub je bio domaćin manifestacije „NisVille Oldtimers Fest“ koju je zajednica ”OLDTIMERS” 2016. god. započela u saradnji sa fondacijom “NISVILLE”.

2020 god. realizovana je inicijativa organizacionog restrukturiranja udruženja.

Nepovoljnim okolnostima pandemije COVID-19 period 2020-2021 god. obeležen je neaktivnošću udruženja, otežanim radom na realizaciji planiranih aktivnosti pa su neke od njih realizovane u virtuelnim i medijskim okvirima.

2022 god. je jubilarna, u kojoj obeležavamo deset godina od početka neformalnog rada.

Udruženje je član Srpskog saveza za istorijska vozila, deluje u skladu sa zakonom, statutom i pravilima FIVE.