Sajam automobila, motora i prateće opreme u Nišu “Auto-moto Fest” održava se od 2009 godine. Organizator sajma je “City marketing centar” iz Niša.

2013 godine, na poziv osnivača i direktora sajma g Olivera Paunovića, upućen osnivaču grupe OLDTIMERS Nikoli Vučkoviću sa ponudom “da na sajmu automobila izložimo neki oldtajmer”, započeta je saradnja sa auto festom, koja je u narednim godinama doprinela održavanju izložbi oldtajmera u okviru sajma.

Na samom početku saradnje sa sajmom izložbe su organizovane pod okriljem grupe OLDTIMERS, a kasnijim osnivanjem udruženja organizaciji se priključuje tim Oldtajmer kluba Niš. Izložbe se organizuju pod nazivom “Izložba oldtajmera – Auto-moto Fest Niš”.

Kako Nikola kaže “iako je poziv upućen meni lično da nađem neki oldtajmer za štand koji je namenjen za to, i iako je za izlaganje prihvaćen moj Audi, nisam želeo da na štandu predstavljam sebe i svoje vozilo. Razradio sam ideju da štand bude posvećen predstavljanju moje facebook grupe OLDTIMERS i da time u Nišu dam doprinos popularizaciji oldtajmer kulture. Kasnije sam tu priliku razradio kao izložbu oldtajmera u okviru sajma”.

Ova aktivnost je prilika da se ljubiteljima automobila, motora i prateće opreme prikaže i istorija saobraćaja. Sama izložba je izazvala veliko interesovanje publike, ali i podršku kolega iz drugih gradova, pa se naša izložba pretvorila u tradicionalni skup oldtajmera u okviru sajma automobila.

Na žalost u vreme pandemije 2020. god. sajam nije organizovan da tako kažemo “na terenu” već virtuelno, a obzirom na otkazivanje sajma 2021 god. nije bilo prilike da se organizuje i izložba oldtajmera. Do sada je u periodu 2013 – 2018. godine održano ukupno pet izložbi u sklopu auto festa – sajma automobila i prateće opreme u Nišu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo pre svega organizatorima sajma automobila u Nišu na prilici da se publici predstavi istorija automobilizma, kao i svim učesnicima izložbi oldtajmera, u nadi da će se tradicija nastaviti u istom pravcu dobronamerne, kolegijalne i pre svega atmosfere druženja i aktivnosti u cilju prezentacije istorije automobilizma.

https://www.juznasrbija.info/lat/drustvo/izlozba-oldtajmera-na-sajmu-automobila-auto-moto-fest-2015.html