Dana 28.8.2022. u Niškoj Banji, na platou kod fontana, u saradnji GO Niška Banja i Udruženja ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila „Oldtajmer klub Niš“ održana je jedanaesta po redu manifestacija „Oldtajmer skup Niš“.

Obzirom na period pandemije, i činjenicu da su mnoge manifestacije zbog pauza duplirale, ovogodišnja manifestacija je bila prilika da se naš dosadašnji rad objedini.

Uzimajući u obzir činjenicu da smo prekinuli realizaciju manifestacije “Nisville Oldtimers fest” koja je do sada održana četiri puta, a dodajući šest do sada održanih manifestacija “Oldtajmer skup Niš” ovogodišnje okupljanje smo održali kao jedanaesto, simbolizujući njenu tradiciju i novo poglavlje manifestacije.

Program manifestacije otvorio je g. Aleksandar Vidojković – član komisije za kulturu Međunarodne organizacije “FIVA” (the Fédération Internationale des Véhicules Anciens – Culture and Youth Commission).

Učesnici programa ovogodišnje manifestacije bili su niški pesnici iz Saveza književnika u otadžbini i rasejanju „SKOR“, Milorad Cvetković, Živkica Mila Popović, Svetlana Ilić, Dragana Despotović, Miljana Ignjatović Knežević, Suzana Tasić, Vesna Pešić, koje je predvodila predsednica Marija Jotić, Udruženje pisaca „Čegar“ – Niš koje je predvodio Miroslav Mišo Bakrač, muzička grupa „TnT band“ – Nikola Miljković, Danica Popović, Nikola Nešić, Nebojša Jovanović, članovi Oldtajmer klubova i mnogi pojedinci koji su izložili svoje oldtajmere.
Oldtajmer klub Niš zahvaljuje na pomoći u organizaciji Marini Jović, GO Niška Banja, caffe-u “EPIC”, članovima organizacionog odbora manifestacije – Đorđu Nikoliću, Milošu Miciću, Davidu Rašeti Stankoviću, Stevanu Bićaninu i Draganu Stojanoviću, kao i članovima koji su upriličili skup svojim oldtajmerima, posebno Mariji Jotić iz udruženja “SKOR” koja je pripremila domaće posluženje.

Ovom prilikom izražavamo zadovoljstvo uspehom ovogodišnje manifestacije, iako je održana skromno i bez bilo kakve finansijske pomoći, uprkos činjenici da je skup trajao četiri sata, dobar odaziv vlasnika oldtajmera ali i znatiželjnih posetioca nije izostao. Kao i uvek na ovakvim događajima, bilo je i onih koji su podelili po koju nostalgičnu priču o sličnim vozilima koja su oni nekada vozili. Nije izostalo i interesovanje mladih koji su izrazili želju da pristupe klubu i daju svoj doprinos u očuvanju istorijskih vozila. Sve to pokazuje da Niš zaslužuje jedan ovakav događaj i da je neophodno da u narednom periodu bude podržan i od strane drugih gradskih opština i samog grada.